Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múltunk ismerete és elemzése nélkül jövőnk sincsen

Szöveg: Gyergyói Zsolt |  2016. március 11. 14:48

A Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban rendezték meg a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium március 15-e alkalmából tartott központi ünnepségét március 11-én, pénteken. A rendezvényen első alkalommal adták át a Hazai Samu-díjakat. Az elismerést a honvédelmi miniszter alapította.

1596010221

Ünnepi beszédében dr. Simicskó István honvédelmi miniszter kiemelte: az 1848-49-es forradalom és szabadságharc sok mindenre megtanít minket. Mint fogalmazott, múltunk ismerete, és elemzése nélkül jövőnk sincsen. Nem szabad elfelejtenünk, hogy honnan jöttünk, miért jöttünk és merre tartunk. Elődeink példát mutatnak, akik felismerték a kor lehetőségeit és volt bátorságuk, hogy a magyar szabadság ügye mellett kiálljanak, akár a kor két legerősebb hadseregével szemben is.

1596010221

A központi ünnepségen − a Hazai Samu-díjak átadása mellett, amelyeket Lőrincz Kálmán nyugállományú vezérezredes és Furkó Kálmán nyugállományú ezredes vehetett át − még körülbelül hetvenen vehettek át különféle elismeréseket dr. Simicskó István honvédelmi minisztertől és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnöktől.

1596010222

Fotó: Tóth László