Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnokra érkezett a könyvvonat

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. október 15. 9:52

Szolnokra érkezett a Zrínyi Kft. könyvvonata. Az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison összesen tizenkét szervezet van, közöttük a leghíresebbek a helikopteresek („MH 86 Helikopter Bázis” – parancsnok Lamos Imre dandártábornok), a MH 25/88 Könnyű Lövész Zászlóalj (parancsnok Ruszin Romulusz ezredes), és az MH 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj (parancsnok Porkoláb Imre alezredes). Tudósításunk végén három nagyszerű videót tekinthetnek meg.

A helyőrségben két könyvtár is működik, az egyik a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Repülő- és Légvédelmi Intézet könyvtára (Nagy Imréné), a másik az alakulatok összevont könyvtára (Jecs Lajosné mellett a könyveket a 88-asoknak Ruszin Romuluszné és Matócsiné Kiss Hajnalka, a 34-eseknek Bakai Péter vette át).

A Zrínyi Kft. könyvei az elmúlt hetekben különösen sokat foglalkoznak Szolnokkal. A nyár végén jelent meg A motivált könnyűgyalogság című fotóalbum a 88-asokról,

éppen látogatásunk napján jelent meg a Katonavárosok sorozatban a Szolnokot megörökítő könyv.

A Zrínyi ügyvezetője, Gubcsi Lajos természetesen mindkét könyvet külön tisztelettel adta át nem csupán az alakulatoknak, a könyvtáraknak, hanem Szolnok és a megye vezetőinek is.

A katonák és a könyvtárosok kifejezett örömmel és hálával fogadták a könyveket, s élni kívánnak a „szabad felhasználás „lehetőségével, vagyis hogy jutalomként, ajándékként, elismerésként is használhatják az új könyveket a bázison, a városban, katonáknak, diákoknak, tanároknak, a hazafias nevelés erősítésére.

Különleges alakulatok élnek, dolgoznak Szolnokon, megérdemelnek minden tiszteletet.

Galovtsik Gábor fotói a látogatás alkalmával készültek nem csupán a könyvvonatról, hanem az éppen gyakorlatozó egységekről is. Mellette archív felvételekkel engedünk bepillantást az életükbe.