Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tavaszi vigasság

Szöveg: Snoj Péter |  2016. március 14. 11:21

Kolbász- és hurkatöltéssel ünnepelték a március 15-i hosszú hétvégét Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központnál. A március 12-én, szombaton tartott versenyen hat csapat – köztük a HM Zrínyi Nonprofit Kft. Katonai Filmstúdiója – küzdött meg egymással.

1596010269

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idejét felidéző katonai hagyományőrzők díszlövésével kezdődött a balatonakarattyai tavaszi vigasság. Az ünnepi megnyitót követően a nap főszereplőjét – a pörzsölésre váró malacot – néhány osztrák katona „vette őrizete alá". A kezdeti „félelem" ellenére a szabadságharc hős magyar honvédjei elűzték az ellenséget, megmentve ezzel a kolbász- és hurkatöltőverseny sorsát.

Hat csapat készülődött, míg a háttérben népzenei dalok és táncok örvendeztették a szurkoló közönséget.

1596010270

Minden induló öt-öt kilogramm hússal vágott neki a versengésnek. Ugyan a húsalapanyag egységes volt, mindenki saját – és persze titkos – fűszerrecept alapján készítette el a sütnivaló finomságokat. Az elkészült versenyételeket zsűri értékelte. Állításuk szerint tulajdonképpen egy vesztest sem lehetett kijelölni, mert minden csapat gondosan kitett magáért, a pontozáskor sokszor egészen apró különbségek számítottak.

1596010270

Az eredményhirdetés során a jól megérdemelt díjakat Piros Ottó ezredes, a központ parancsnoka adta át a csapatok számára.

Fotó: Kálmánfi Gábor és a szerző