Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előléptetés magyar zászló alatt

Szöveg: AMT-7 |  2012. augusztus 27. 9:51

Minden katona életében jelentős az a nap, amikor felolvassák az előléptetéséről szóló parancsot. Ez a nap ünnep, akárcsak a karácsony, a húsvét vagy a névnap és a születésnap…

1595940633
Műveleti területen mélyebben érintik meg az embert ezek az ünnepek – különösen, ha a figyelmes kollégák megadják a módját az ünneplésnek, és meglepetésekkel készülnek katonatársuk előléptetésére.
Így történt ez Kabulban is az elmúlt napokban.

Az afganisztáni forró nap rövid árnyékot rajzolt a felsorakozott AMT-7 tagjai mögé. A csoport személyügyese felolvasta Lamos Imre dandártábornok parancsát. A meglepett törzsőrmester pillanatok alatt megértette, hogy ki kell lépnie a sorból, és az AMT-7 parancsnokától át kell vennie a nemzetiszín papírral borított díszdobozban lévő főtörzsőrmesteri váll-lapokat. A forró szélben lengedező magyar zászló alatt a csoport egy közös képpel emlékezett meg társuk előléptetéséről.

Kollégáival együtt ballagott vissza a szálláshelyre a már főtörzsőrmesteri rendfokozatot viselő katona. Nem sejtette, hogy még néhány meglepetés várja: az otthonról hozott kolbászból és némi kabuli krumpliból készült, igazi magyaros paprikás krumplival várták az ünnepeltet. A jó hangulatú vacsora közben hirtelen megrázkódtak a poharak és a tányérok az asztalon.

Megállt a nevetgélés. Újra megmozdult a föld a vacsorázó csoport alatt. Hintázott 1-2 percig a pad és az asztal, végül a jelenlévők csendesen konstatálták: már megint földrengés… A jó hangulat hamar visszatért, amikor az AMT-7 parancsnoka így szólt az ünnepelthez: „Előléptetésed alkalmából tűzijátékot is szerettünk volna szervezni, de nem engedélyezték, így maradtunk a földrengésnél!"

További képekért kattintson galériánkra!