Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi medálparádé Kabulban

Szöveg: AAT-3 |  2012. augusztus 28. 10:01

A shindandi légi bázison települő AAT-3 állománya államalapításunk méltó megünneplésével egybekötött „medálparádéra” és szakmai tapasztalatcserére volt hivatalos az augusztus 18-tól 22-ig tartó időszakra Kabulba. A meghívást az AMT–7 parancsnoka – a Kabulban települő magyar katonák nemzeti rangidőse – kezdeményezte.

A „vendégeskedés" alatt az AAT–3 betekintést nyerhetett a nemzetközi légi kikötő, az ISAF-bázis mindennapi életébe. Megismerhették a többnemzeti helikopteres oktatógárda személyi állományát és feladatrendszerét. A shindandi tanácsadócsoport kihasználta a lehetőséget és előadást tartott a kabuli kollégáknak az eddig végrehajtott feladatokról, a kiképzési módszerekről és a megszerzett tapasztalatokról, élményekről.

1595940644
Augusztus 20-án került sor bensőséges ünnepi állománygyűlésen a NATO békefenntartó érdemérem és emlékoklevél átadására, melyeket Daley ezredes, a 438 AEAG parancsnoka adott át az AMT–7 és az AAT–3 személyi állományának a meghívott vendégek előtt. Az ezredes beszédében kiemelte és megköszönte a magyar kontingens munkáját. A „házigazdák" – azaz a magyar mentorok – az ünnepi eseményt követően állófogadással kedveskedtek a meghívott vendégeknek − ennek „tárgya" a saját készítésű marhapörkölt és az erre az alkalomra készült nemzetiszínű torta volt.

A visszautazásig hátralévő időt az állomány tagjai nem pihenéssel töltötték, hanem a bázison felépített Mi–17 V–5 típusú helikopter szimulátorával repülve csiszolták repülési tudásukat és szimulált vészhelyzeti, valamint műszeres megközelítési eljárásokat gyakoroltak.

1595940644

 Fotó: AAT-3