Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államtitkári látogatás a ciprusi és a koszovói misszióban szolgáló katonáinknál

Szöveg: HM Sajtóiroda |  2012. december 26. 10:24

Az ENSZ ciprusi és a KFOR misszióban szolgálatot teljesítő magyar katonákat látogatta meg Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára az év végén a közelgő ünnepek alkalmából, december 21-23. között.

Fodor Lajos az ENSZ ciprusi missziójának Nicosia-i parancsnokságán – hivatalos találkozó keretében – megbeszélést folytatott Chao Liu vezérőrnaggyal, a misszió katonai parancsnokával. A tárgyaláson szó esett a misszió aktuális kérdéseiről, és a magyar katonák szolgálati körülményeiről is.

Másnap a tárca közigazgatási államtitkára a magyar kontingens elhelyezési körleteit és szolgálati helyeit tekintette meg, majd állománygyűlésen találkozott a magyar katonákkal. A találkozón lehetőség nyílt a katonák részére a szeretteik által küldött karácsonyi ajándékok átadására, és egy kis ünnepi megemlékezésre is.

1595946926

Fodor Lajos látogatásának harmadik napján Pristinába, a KFOR főparancsnokságra érkezett, ahol hivatalos megbeszélést folytatott a KFOR főparancsnokával, Volker R. Halbauer vezérőrnaggyal.

Az államtitkári körút utolsó állomása a pristinai Slim Lines tábor, a portugál-magyar KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTM) katonáinak állomáshelye volt. Elsőként a portugál táborparancsnokkal, José David A.G. Talambas alezredessel találkozott, majd technikai és dinamikus bemutatót tekintett meg.

A napot ünnepi állománygyűlés zárta, ahol az államtitkár első kézből mondhatott köszönetet a katonák teljesítményéért és a családjuktól távol szolgálók számára is közelebb került az otthon a hazai ajándékok átadásával.

1595946926

Fotó: Pesti Gábor őrnagy és Kavasánszki István százados