Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átadás-átvétel Koszovóban

Szöveg: Kozák Piroska százados |  2018. szeptember 23. 6:52

A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj állományánál félév elteltével ismét váltásra került sor. Az MH KFOR Kontingens 18. és 19. váltásának átadás-átvételi ünnepségén részt vett Salvatore Cuoci vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka.

1599193385
Szeptember 22-én a Novo Seló-i táborban tartott ünnepségen a KFOR parancsnoka ünnepi beszédében teljes mértékben elismerte a 18. váltással közös munkát, emellett külön köszönetet mondott Horváth Sándor alezredesnek, az elköszönő kontingens parancsnokának, akivel kiváló együttműködés övezte az elmúlt hónapokat. A tisztelet legnemesebb kifejezéseként: köszönöm! – mondta magyar nyelven a kontingens teljes állományának Cuoci vezérőrnagy. Ezt követően átadta a kontingens csapatzászlaját az MH KFOR Kontingens 19. váltás parancsnokának, Legoza Bálint alezredesnek.

1599193385
Mindkét kontingens parancsnoka beszédet mondott a rendezvényen. Horváth alezredes megköszönte az elvégzett munkát állományának, és sikeres missziót kívánt az átvevő kontingensnek.

Válaszbeszédében Legoza alezredes is köszönetet mondott az előző váltás katonáinak, akik rendkívül korrekten és jól felkészülten adták át a zászlóaljra háruló műveleti és műveleteket támogató szakmai feladatokat. Ezután a KFOR parancsnokának és saját állományának a jövőre nézve elmondta, hogy a magyar kontingens legjobb tudásának és képességeinek megfelelően, fegyelmezetten folytatja a szolgálatot a balkáni hadszíntéren.

1599193385
Fotó: a szerző felvételei