Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az EUFOR katonái is futottak a békéért

Szöveg: Nagyné Iglódi Márta alezredes | Fotó: EUFOR |  2020. február 21. 19:15

Szarajevóban, a Butmir táborban szolgálatot teljesítő nemzetek katonái is csatlakoztak a CISM Day Run elnevezésű rendezvényhez.

1596076345

Bosznia-Hercegovinában, az EUFOR-ban békeműveleti feladatokat ellátó katonák közül mintegy 7 nemzet (magyar, osztrák, román, francia, angol, török, olasz) képviseltette magát az eseményen, mely kiváló lehetőség volt a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) 72 évvel ezelőtti megalakulásának kiemelt célja megvalósítására, hogy a sporton keresztül népszerűsítse a békét a különböző hadseregek között.

A Butmir tábor négy hegy ölelte völgyében 2, illetve 5 kilométeres távon hirdették meg a futást, melyen legnagyobb létszámban a magyar katonák vettek részt. Az emlékfutást, a magas légszennyezettség illetve időjárási körülmények miatt egy nap késéssel rendezték meg, de igen jó hangulatban telt, a résztvevők mosollyal az arcukon érkeztek a célba. S bár az esemény nem a versenyről szól, a szervezők női és férfi kategóriában, életkor szerint is éremmel jutalmazták az első három helyezettet mindkét távon.

Katonáink közül a nőknél, az 5 km-es távon Monori Bianka főhadnagy elsőként, Fegyveres Viktória őrmester másodikként. míg a férfiak közül 2 km-es távon Kónya Tamás tizedes futott be elsőként. Szintén kiemelkedő teljesítményt ért el az 50 éves kor feletti kategóriában Kovács Anna Mária őrnagy, aki elsőként és Boros László Csaba alezredes, aki másodikként ért célba.

1596076345
×