Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emlékezés napja Szarajevóban

Szöveg: Hegedüs Csaba őrnagy |  2014. december 5. 9:33

A háború áldozataira emlékeztek az EUFOR katonái Bosznia-Hercegovinában, a szarajevói Butmir táborban.

1595983855

A megemlékezés, a háborúkban elesett katonák és civil áldozatok előtti tisztelgés a Bosznia-Hercegovinában elesett békefenntartók emlékműveinek megkoszorúzásával kezdődött. A magas rangú vendégek részvételével végrehajtott ceremónia után a katonák sportrendezvénnyel folytatták az emlékezést.

1595983856

A tengerészgyalogos szokások szerint megrendezett váltóversenyen (Combat Fitness Challenge) induló csapatok különféle, erőt, ügyességet, állóképességet igénylő feladatokban mérték össze képességeiket. Az egy mérföld futástól a sebesült-mentésen át, különböző súlyzós gyakorlatok, kúszás és lőszeresláda-cipelés tette próbára a nyolc részt vevő csapat tagjait.

A szoros, jó hangulatú versenyt az egyik magyar csapat nyerte – Zsíros Tamás zászlós, Ádám Imre zászlós, Erdei Tamás törzsőrmester, Horváth Patrik törzsőrmester, Varga Tamás szakaszvezető − két osztrák csapat előtt. A másik magyar csapat – Kajor Pál főhadnagy, Szabó Csaba zászlós, Szikszai István főtörzsőrmester, Molnár Gyula szakaszvezető − a negyedik helyet szerezte meg egy bosnyák, egy osztrák és az amerikai kontingensek csapatai előtt.

1595983856

Fotó: Gáll Attila zászlós