Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Május 1. „EUFOR-módra”

Szöveg: Hankóczi Gergely őrnagy |  2012. május 4. 9:31

Az elmúlt hetekben, hónapokban sikeresen végrehajtott kiképzési feladatoknak és gyakorlatoknak köszönhetően a bosznia-hercegovinai békefenntartó misszió, az EUFOR műveleti alegységének, a többnemzeti zászlóaljnak (Multinational Battalion – MNBN) a parancsnoka május 1-jére szolgálatmentes napot rendelt el. Ennek köszönhetően az MH EUFOR Kontingens katonái sportversenyeket tudtak szervezni saját maguk számára.

1595935230
A sportnapot a kontingens parancsnoka, Papp Tamás alezredes nyitotta meg, majd Balogh László zászlós, a lövészszázad vezénylőzászlósa gondoskodott arról, hogy mindenki alaposan be legyen melegítve.

A résztvevők szellemi és fizikai kihívásokban is összemérhették tudásukat: a versenyszámok között szerepelt sakk, csocsó, kötélhúzás, lábtenisz, fekvenyomás, röplabda, 3700 méteres, valamint háromszor 1000 méteres váltófutás.

A verseny izgalma, a küzdelem, a játék és az együtt töltött vidám percek csak növelték a kontingens tagjai közötti bajtársiasságot, barátságot és az összetartozás otthont idéző érzését.

 
1595935232
 
1595935232

 
 Fotó: MH EUFOR Kontingens