Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szemrevételeztek a következő váltás vezetői

Szöveg: Hankóczi Gergely őrnagy |  2012. március 20. 10:26

Március 5–9. között Szarajevóban tartózkodott az MH EUFOR Kontingens következő, tizenegyedik váltásának szemrevételező csoportja – természetesen a következő parancsnok, Bartók Gábor alezredes is megtekintette a magyar békefenntartó katonák elhelyezési és munkakörülményeit. A Szarajevóba készülő következő váltás állományának nagy része a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél szolgál.

Az MH EUFOR Kontingens tizenegyedik váltásának vezető állománya a szemrevételezés során tájékoztató előadásokon vett részt, találkozott a rangidős nemzeti képviselővel, és szakterületenkénti konzultációt folytatott a jelenlegi váltás illetékeseivel.
A megbeszéléseken szó esett az EUFOR és a többnemzeti manőverzászlóalj (Multinational Battalion – MNBN) aktuális feladatairól, működési rendjéről, a békeművelet helyzetéről és a misszió mindennapjairól.

A lövészszázad leendő parancsnoka Capljinában és Bilecában hasznos tapasztalatokat szerzett a század „Snowball" elnevezésű komplex gyakorlatának megtekintése során.

Zárásként a szemrevételezők a tábor környezetével és magával a várossal ismerkedhettek.

 Fotó: MH EUFOR Kontingens