Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi ajándékokat kaptak a Szarajevóban szolgálatot teljesítő katonák

Szöveg: Csincsi Beatrix főhadnagy | Fotó: Bonta Dániel hadnagy |  2020. december 24. 11:46

Baráth Ernő dandártábornok, az EUFOR parancsnokság törzsfőnöke karácsonyi ajándékcsomagokat adott át december 23-án, szerdán, a szarajevói Butmir táborban.

EUFOR_karácsony (4)

A zászlósor előtti téren a karácsonyi megemlékezés részeként ünnepi állománygyűlést tartottak, melyen részt vettek a Bosznia-Hercegovinában szolgálatot teljesítő EUFOR– és NATO Parancsnokságok egyéni beosztásaiban szolgálatot teljesítő magyar katonák, valamint az MH EUFOR Kontingens teljes személyi állománya.

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter ünnepi köszöntőjének felolvasása után a rendezvényen Baráth Ernő dandártábornok, az MH EUFOR parancsnokság törzsfőnöke ünnepi beszédében elismerte a magyar katonák munkáját, a rendkívüli helyzet ellenére bizonyított elkötelezettségét, különös tekintettel a családjaiktól távol lévő állomány COVID-19 járványhelyzet során tanúsított kitartására, fegyelmezettségére.

Baráth dandártábornok kihangsúlyozta, hogy ezentúl is elvárja a világjárvány kialakulása miatti eljárásrendek betartását, betartatását, hiszen nem csak önmagukért, hanem társainkért is felelősséggel tartoznak. Hozzátette: minden katonát egészségesen várnak haza a missziós szerepvállalás végén.

EUFOR_karácsony (7)

Az ünnepi állománygyűlés zárásaként Baráth Ernő dandártábornok, Csuka József ezredes, a NATO parancsnokság törzsfőnöke, Nagy Attila alezredes, a kontingens parancsnoka, Szijártó Richárd László alezredes, az EUFOR Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka és Ócsai Géza alezredes, az EUFOR Parancsnokság törzsfőnöki iroda, vezető szakreferense a teljes személyi állomány részére egy-egy személyre szóló karácsonyi ajándékcsomagot nyújtottak át.