Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a sivatagi szolgálatra

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. február 12. 10:44

Ezen a héten a sínai-félszigeti MFO misszió harmincadik váltása elérkezett a felkészülési időszak legfontosabb mozzanatához. A külszolgálatra készülő katonák és rendőrök zárógyakorlaton adnak számot a felkészítésen elsajátított tudásukról. A felkészítők és a felkészülők becsületes munkájának köszönhetően nem volt hiba a feladat végrehajtásában.

A zárógyakorlatot megelőző napon a felkészítési tervnek megfelelően a sivatagi külszolgálatra készülők írásos tesztet töltöttek ki, hogy bizonyítsák: elméletben készek a Sinai-félszigeten rájuk váró feladatok végrehajtásra.

A zárógyakorlaton a rendőrök és a katonák az alájátszó állomány (őket azon tisztekből és tiszthelyettesekből választották ki, akik az MFO misszióban már legalább egy évet szolgált) szúrós szemei előtt gyakorlatban is bizonyíthatták, hogy a külszolgálat alatt várható katonai rendész (FMPU) feladatok végrehajtására készek.

A gyakorlatot követő eligazításon a gyakorlat vezetősége és az alájátszók értékelték az állomány munkáját, ahol a felmerült hibákat is megbeszélték. A felkészítők és a felkészülők becsületes munkájának köszönhetően apróbb hiányosságokon kívül nem volt a feladat végrehajtásában hiba.

A felkészítés zárásaként már csak a személyi beszélgetések vannak hátra, amelyeket a katonák részére az MH Műveleti Központ parancsnoka által kijelölt bizottság, míg a rendőr esetében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium bizottsága hajt végre.

Habár az úgynevezett célkiképzés február 10-én befejeződött Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban (BTKK), a felkészülésnek még nincs vége, mert még hátra vannak a kötelező védőoltások és a missziós felszerelések felvétele is a közeljövő feladata.

A BTKK-s felkészítés zárásaként Drót László alezredes, a kiképző központ törzsfőnöke minden katonának és rendőrnek átadta a kiképzés elvégzését igazoló oklevelet.

1595896842
1595896842