Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi állománygyűlés a Butmir táborban

Szöveg: Hidvégi Ferenc őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 16. 17:13

Állománygyűlést tartottak nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Szarajevóban, a Butmir táborban.

20220316-EUFOR-marc15 (6)

Az EUFOR és a NATO kötelékébe tartozó magyar katonák részvételével megtartott rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Pósa Krisztián Magyarország bosznia-hercegovinai nagykövete, dr. Horváth Gábor András, EUFOR politikai tanácsadó, Félegyházi Csaba, NATO összekötő diplomata, Milevojevic Irén, a Magyar Szó Egyesület elnöke, Muratovic Irma, a Magyar Polgárok Egyesületének elnöke, Gerőfi Szilárd dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke és Kiss Ferenc ezredes a NATO szarajevói parancsnokságának törzsfőnöke.

Pósa Krisztián felolvasta Magyarország miniszterelnökének a külhoni magyarokhoz intézett levelét, kiemelve a nemzeti összetartozás fontosságát napjainkban. Muratovic Irma személyes üzenetét tolmácsolta, hangsúlyozva a béke megőrzésének fontosságát. Csaba Tibor alezredes, az MH EUFOR Kontingens parancsnoka pedig felidézte az 1848-as eseményeket és a márciusi ifjak tetteit.

Az állomámygyűlést Nagy Ferenc Endre százados római katolikus tábori lelkész imája zárta, amit az elesett hősökért és hazánkért mondott el.