Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Simsikné Bencsik Mónika főhadnagy

jutalom_nyitó

Jutalomrepülésen a legügyesebbek

2021. szeptember 21. 15:03

Helikopteres repülésen vehettek részt a laser run és akadálypálya versenyszámokban legjobban teljesítő férfi és női versenyzők.

20210226-KRK-parancsnokvaltas (1)

Új parancsnok az MH Katonai Rendészeti Központ élén

2021. február 26. 20:00

Az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoki beosztását, vele együtt az alakulat csapatzászlóját Bartha László ezredes, az alakulat korábbi törzsfőnöke vette át a rendőrség kötelékébe visszatérő Mergancz Sándor dandártábornoktól.

borító

Művészek voltak, nemcsak tudósok

2021. február 4. 7:04

Február 4-én ünnepli fennállásának 102. évfordulóját a magyar katonai térképészet. A több mint egy évszázaddal ezelőtt megalakított önálló katonai térképező csoport szakmai letéteményese ma az MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ), munkájukat pedig nemcsak a honvédség berkein belül ismerik el. 2011-ben Rádler Mária törzszászlós kezdeményezésére a bírálóbizottság nekik ítélte a Magyar Örökség-díjat.

Magyar-amerikai törzstanulónap MH_BTKK (nyitó)

Magyar-amerikai törzstanulónapot rendeztek

2021. január 26. 7:17

Háromnapos törzsfelkészítést szerveztek Szolnokon, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság azon parancsnoki és vezetői állományának, akik az Amerikai Egyesült Államokban, az Ohiói Nemzeti Gárdával közös minősítő gyakorlaton vesznek majd részt idén júniusban. Az amerikai-magyar kiképzés azért volt rendhagyó, mert a résztvevők videókonferencia keretében a saját szolgálati helyeikről jelentkeztek be.

Cser_Nikolett_kapott (3)

Királylány helyett katona – egy valóra vált álom

2021. január 18. 11:53

Gyermekkori vágyát valósította meg Cser Nikolett, amikor a Magyar Honvédség kötelékébe jelentkezett. A raktáros az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Központi Raktárában (Veszprém) dolgozik targoncavezetői pozícióban.

német_tartalékos_TTP (4)

Magyarországon szolgált a német tartalékos katona

2020. december 11. 7:18

Christian Nyhuis őrnagy, a Bundeswehr tartalékos katonája november 23. és december 10. között Magyarországon, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokságon (MH TTP) teljesített szolgálatot.