Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Először járt hazánkban a NATO JSEC parancsnoka

Szöveg: Simsikné Bencsik Mónika főhadnagy | Fotó: Tóth László, Harnócz Gyula őrnagy és Földházi Enikő őrnagy |  2022. augusztus 12. 12:58

Magyarországra látogatott Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO Joint Support and Enabling Command (JSEC) parancsnoka augusztus 10-11-én.

2022_08_11 COM JSEC visit to HQ MND-C - Maj. Enikő Földházi (8)

A találkozó első napján a parancsnokot Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) parancsnoka fogadta. Ezt követően Sollfrank altábornagy Bozó Tibor vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökével egyeztetett, majd a delegáció tagjai plenáris ülésen vettek részt a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az MH TTP, a NATO Erőket Integráló Elem (NFIU HUN) és a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) képviselőivel. Az értekezleten az altábornagy többek között bemutatta a JSEC feladatrendszerét, valamint megvitatták a JSEC és a Magyar Honvédség együttműködésének fejlesztésének, bővítésének lehetőségeit.

Visit of COM JSEC_11 August_34

A második napon Baráth István vezérőrnagy kíséretében a delegáció Székesfehérvárra utazott, ahol az NFIU HUN-t és az HQ MND-C-t látogatták meg. Sollfrank altábornagyot Králik Tibor dandártábornok, az HQ MND-C parancsnokhelyettese és Marco Franzin alezredes, az NFIU HUN parancsnokhelyettese fogadta.

Kapcsolódó cikkek