Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagyköveti látogatás az MH Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegységnél

Szöveg: Tóth Róbert főhadnagy |  2019. június 10. 7:10

Bányai Ferenc, Magyarország Lettországba akkreditált nagykövete tett hivatalos látogatást az MH Balti Fegyveres Készenléti Alegységnél (MH BAP FLKA), a litvániai Siauliai repülőbázison, a napokban.

1599203802
A nagykövetet, Bányai-Balázs Annamária első titkárt, kulturális attasét, valamint a lett közszolgálati sajtó képviselőit Ugrik Csaba dandártábornok, az MH BAP FLKA parancsnoka fogadta, majd részletes szakmai tájékoztató keretében ismertette a balti légtérrendészeti misszió feladatrendszerét, az eddigi éles riasztások részleteit, valamint a térségben állomásozó NATO-erőkkel történő együttműködésen alapuló szerepvállalásokat.

1599203802
Bányai Ferenc nagykövet kiemelte a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként eddig megvalósult és tervezett fejlesztéseket, hangsúlyozta a BAP feladat fontosságát, méltatta az eddigi eredményeket, és megköszönte az állomány professzionális munkáját, amellyel öregbítik a Magyar Honvédség és a NATO jó hírét.

A vendégek a látogatás során betekintést nyertek a riasztások folyamatába, megismerték a JAS-39 Gripen képességeit, valamint megtekinthettek egy indítást és felszállást is.

1599203802
Fotó: dr. Toperczer István alezredes