Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új tanév kezdődött Szentendrén

Szöveg: Snoj Péter |  2016. szeptember 2. 7:14

Szeptember 1-jén nemcsak az ország általános és középiskoláiban, de az MH Altiszti Akadémián is megkezdődött az új tanév. A szentendrei ünnepélyes tanévnyitót követően az altisztjelöltek egy újonnan átadott kiállítást is megtekinthettek.

1596018989

„A katonaélet mindig szigorú, parancsokkal, utasításokkal szabályozott, csodálatos dolog. Remélem, hogy önök közül sokakat fogunk avatni 2018 júliusában, és nagyon büszkék leszünk arra, hogy kiváló altiszteket tudunk adni a Magyar Honvédség csapatainak" – fogalmazott a tanévnyitón Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka. Az első évüket kezdő altisztjelöltek biztatásán túl Bozó dandártábornok a másodévesekhez szólva elmondta: „Önök számára letelt a nyári szabadság, és újra elkezdődik a tanítás. Kívánok önöknek is nagyon eredményes munkát!"

Az altiszti akadémia parancsnoka azt is kiemelte, hogy az idei tanév sem lesz kihívásoktól mentes. Mint fogalmazott: a hallgatókra és a kiképzőkre egyaránt nagyon sok újdonság vár. Például mind az első-, mind pedig a másodéves altisztjelöltek gyakorlatokon és zárógyakorlaton fognak részt venni, ahol bizonyíthatják elsajátított tudásukat.

1596018989

A tanévnyitót követően nyílt meg a Requiem 660 000katonáért című kiállítás, amely a Had- és Kultúrtörténeti Egyesület gondozásában jött létre. Az első világháborús relikviákat és történeteket felvonultató tárlatot Szebenyi István, a kiállítás koordinátora és dr. Ravasz István alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiemelt főtisztje méltatták és mutatták be a vendégek részére.

Fotó: a szerző felvételei