Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Magam talán középre állok”

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn |  2018. november 7. 11:55

Pilinszky János verseiből tartottak előadást november 5-én Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

1599195430
Tósoki Anikó előadóművész, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár könyvtárosának köszönhetően november első hétfőjén Pilinszky János költészete elevenedett meg az érdeklődők számára. A zenés-verses produkció ajánlója, egyben záróakkordja a Végkifejlet című vers volt. A Stefánia Irodalmi Kör című rendezvénysorozat keretein belül tartott drámajátékon Ács Enikő és dr. Bujdos Iván Ákos hadnagy által megzenésített verseket adtak elő. A négy fiatal művész énekkel és gitárjátékkal színesítette Pilinszky verseit.

„A korábbi munkákat követően egyre jobban összecsiszolódtunk, már összeszokott társaságként dolgozunk együtt. Igyekszünk minél kreatívabban nyúlni az adott anyaghoz. Szeretnénk, ha az idősebb és a fiatalabb korosztály is vinne haza valamit Pilinszky mondanivalójából, gondolataiból" – mondta Gárdonyi Fanni, az est egyik előadója, aki Szőke Károly főhadnagy és Tósoki Anikó mellett verseket szavalt.

A következő Stefánia Irodalmi Kört az adventhez kapcsolódóan december 3-án tartják.

1599195431
Fotók: a szerző felvételei