Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meinig Artúr emlékezete Budapesten

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. április 17. 15:10

A „Stefánia Palota 120+1” programsorozat részeként nagy sikere volt a „Meinig Artúr emlékezete Budapesten” című városnéző túrának.

1596012034

Elsőként a gyülekező helyszínéül is szolgáló Stefánia Palotát tekinthették meg a résztvevők. Meinig Artúr életművének emblematikus épülete 1949 óta a Magyar Honvédség tulajdona. A gondos megőrzésnek köszönhetően az egykori kaszinó termeit szinte eredeti állapotukban tekinthették meg a látogatók.

A Honvéd Kulturális Központ szakértője által vezetett palotalátogatás befejezéseként az egykori játékteremben elfogyasztott kávé és tea stílusos zárása volt a békeidőkbe visszarepítő idegenvezetésnek.

1596012035

A túra második felében Szécsei József idegenvezető mindenre kiterjedő, érdekes előadásával fűszerezett városnézést tartott. A résztvevők busszal és gyalogosan közelítették meg a Meinig tervezte épületeket. Bérházak, egykori főúri paloták és közintézmények követték egymást a látnivalók sorában.

Befejezésként a Nemzetgazdasági Minisztérium épületét is bemutatták, még az épület belsejének megtekintésére is lehetőséget biztosítottak a minisztérium munkatársai.

1596012035

Fotó: Honvéd Kulturális Központ

Címkékkultúra