Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Városvédő futás Budapesten

Szöveg: Snoj Péter |  2016. április 17. 13:12

„Öröm látni, hogy egyre több résztvevő érkezik, és egyre több embert mozgat meg a rendezvény évről évre. Ez azt jelenti: egyre többen érzik szükségét annak, hogy sportoljanak, mozogjanak és ezen keresztül egészségesebbé váljanak” – mondta dr. Simicskó István a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson Budapesten, április 17-én.

1596012033

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás immáron 31. alkalommal mozgatja meg Magyarország sportolóit. A szombat óta tartó, vasárnap három különböző távon elrajtolt sportrendezvényre már a rendezvény hétvégéje előtt közel 29 ezer résztvevő jelezte jelentétét. A futásra hazánk ezeregy településéről érkeztek amatőr és profi sportolók, de a mezőnyt erősíti az a több mint kétezer külföldi futó is, akik összesen 74 országból jöttek hazánkba, hogy részt vegyenek a sportot és az egészséges életmódot hirdető rendezvényen.

1596012034

„Sportbarát kormányként az a célunk, hogy sportoló nemzetet neveljünk, az ilyen események pedig mindig komoly lépést jelentenek ennek valóra váltása érdekében" – hangsúlyozta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a program egyik védnöke. „A katonáktól jogosan várják el, hogy sportosak legyenek. Az ilyen események is lehetőséget adnak arra, hogy a katonák bemutathassák felkészültségüket, tudásukat, miközben határainkat védelmezzük, és külföldön is helytállunk."

A rajthoz felsorakozó futók három különböző kategóriában indultak: a félmaratont futók 21 kilométert, a Városvédő Futásban részt vevők 10 kilométert, a Midicittában indulók pedig 7 kilométert teljesítenek a margitszigeti víztorony mellől indulva és oda visszaérkezve.

1596012034

Fotó: Rácz Tünde