Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A barátságon a hangsúly!

Magyar-szerb tábornoki rangadó

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Kormány Gábor |  2023. október 14. 20:41

Vidám hangulatú, barátságos kispályás labdarúgó-mérkőzésnek adott otthont a felcsúti Pancho Aréna október 14-én. A magyar-szerb katonai felsővezetőkből álló csapatok hagyományosan évente kétszer találkoznak – idén áprilisban Szerbiában már összemérték futballtudásukat a főtisztek és tábornokok.

A 2015 óta hagyománnyá vált sporteseményt Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára, dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Milan Mojsilović vezérezredes, a szerb hadsereg vezérkari főnöke is megtekintette.

Gion Gábor a játékosokat először szerb nyelven, majd magyarul köszöntötte. Elmondta: minden helyzetben nagyon fontos a győzni akarás. „A győzelmet szem előtt tartva, élvezzék a játékot, és szerezzenek új barátokat” – hangsúlyozta az államtitkár.

KG_20231014_felcsut_magyarszerb_tabornokifoci_017

A kétszer félórás mérkőzés az utolsó percekig kiegyenlítetten zajlott. A vége előtt három perccel a magyar csapat betalált a szerbek hálójába, ám az öröm nem tartott sokáig. Pár másodperccel a lefújás előtt a szerb játékosok egyenlítettek, így a rendes játékidő 1:1-es döntetlennel zárult. Rövid szünet után következtek a büntetőrúgások, végül a magyar tábornoki csapat került ki győztesen.

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes a látottakat összefoglalva elmondta: mindig nagy élmény, ha egymással játszik a két ország tábornoki csapata. „A pályán küzdelem van, de előtte, utána és közben is nagy a barátság. Elégedett vagyok, mert végül büntetőrúgásokkal a magyar csapat nyert, de a hangsúly a barátságon van.”