Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A biztonságot, a stabilitást szolgálja az átadott rendőri középület

Szöveg: kormany.hu |  2012. február 21. 16:03

Kiemelt fontosságúnak tartja a biztonsági szervezeteknek nyújtott segítséget dr. Ruszin Romulusz ezredes. Az MH PRT 11. váltásának parancsnoka átadta Baghlan tartomány Dahanai Ghori járásának első rendőri központi épületét. Arra kérte az ünnepségen megjelent rendőröket, továbbra is őrizzék a biztonságot és a stabilitást.

Alig pár napja érkezett meg az MH Tartományi Újjáépítési Csoport 12. váltása a Camp Pannonia táborba, ahol azonnal megkezdődött az átadás-átvétel. A tapasztalat- és információcsere mellett a most érkezők megismerkednek a helyi kormányzati és vallási vezetőkkel is. Fontos, hogy a helyiek tudják: bár a magyar kontingens tagjai változnak, az együttműködés, a támogatás folyamatos.

1595931651
Erre volt jó példa február 20-án, Dahanai Ghori járásban az Afgán Nemzeti Rendőrség kétszintes központi épületének átadása. Nemcsak a szolgálatot teljesítő rendőrök számára nyújt megfelelő munkakörülményeket, de a járőrözőknek is kulturált pihenést fog biztosítani az épület.

Az esemény jelentőségét bizonyítja az is, hogy – az MH PRT 11. váltásának és 12. váltásának parancsnoka mellett – a járási kormányzó, a tartományi rendőrfőnök-helyettes (aki Baghlan tartomány fővárosából, Pol-e Khumriból érkezett az eseményre) és a járás vallási vezetői is jelen voltak az ünnepségen.

Said Zamanudin ezredes, a tartományi rendőrfőnök helyettese hangsúlyozta: „Másfél évvel ezelőtt ebben a járásban rossz volt a biztonság, a főútvonal le volt zárva és az itt dolgozó rendőröket csak ritkán, s akkor is csak helikopterrel tudták ellátni. Mára azonban a biztonság megerősödött. Ez az épület nagyban hozzájárul ahhoz, hogy rendőreink könnyebben végezhessék el feladataikat és szavatolják a helyi emberek biztonságát!"

Dr. Ruszin Romulusz ezredes, az MH PRT 11. váltásának parancsnoka megerősítette: a helyiek tették lehetővé, hogy a biztonsági helyzet javuljon; ez a beruházás a helyiek érdeme is. Katonaként kiemelt fontosságúnak tartja a biztonsági szervezeteknek nyújtott segítséget. Ezért kérte az ünnepségen megjelent rendőröket: ahogy eddig is tették, továbbra is őrizzék a biztonságot és a stabilitást.

(MH PRT-12 kommunikációs tisztje)