Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A britek csökkentik a védelmi költségeket

Szöveg: JETfly |  2009. december 16. 9:48

Gordon Brown miniszterelnök jóváhagyta az alacsonyabb prioritású védelmi költségek csökkentését megközelítőleg 1,5 milliárd fontra az elkövetkezendő három éven keresztül. Ez annak a reformcsomagnak a része, amelyben átcsoportosítják az anyagi erőforrásokat az afganisztáni misszió részére, és tervet dolgoznak ki a védelmi költségvetési hiány csökkentésére is.

Jelen pillanatban még tárgyalásokat folytatnak a végső részletek kidolgozására, de azt már tudni lehet, hogy a költségvetés csökkentése érinteni fogja a hadrendben álló Harrier és Tornado vadászrepülőgépek flottáját, egy Nimrod haditengerészeti járőrgépet és a szárazföldi haderő számos törzskarát, továbbá a brit kormányhivatalokat is.

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, aki a múlt hétvégén tett látogatást az afganisztáni táborban, megállapította, hogy sürgősen szükség lenne legalább húsz Chinook nehéz szállítóhelikopter beszerzésére, új útszéli bombákat és aknákat felderítő rendszerek vásárlására, valamint harcjárművek és egy C-17-es szállító repülőgép beszerzésére is.

1595894721