Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A dandárparancsnok Koszovóban

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2009. február 12. 9:04

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár nemrég kinevezett parancsnoka, dr. Böröndi Gábor dandártábornok látogatta meg az MH KFOR zászlóalj állományát Koszovóban.

Mint ismeretes, a kontingens állományának döntő többségét a debreceni dandár biztosítja. A dandárparancsnokot Mórucz László alezredes fogadta a pristinai repülőtéren, majd a peci Villaggio Italia táborba visszaérkezve Giovanni Armentani dandártábornok, a Multinational Task Force West parancsnoka köszöntötte dr. Böröndi dandártábornokot.

A tábornok a közel háromnapos látogatás során meghallgatta a zászlóaljparancsnok jelentését, illetve a felelősségi körzet bejárása során „gyakorlatban" is láthatta azt a munkát, amelyet a zászlóalj állomány az elmúlt hat hónapban végzett. A dandártábornok állománygyűlés keretében találkozott a MH KFOR Zászlóaljban szolgáló katonákkal, ahol megköszönte az állománynak az elmúlt hónapokban végzett munkát, illetve ismertette a 2009-es évben előttük álló feladatokat.

A látogatás alatt, február 9-én került sor a Medálparádéra, amely során a MH KFOR Zászlóalj első váltásának katonái megkapták misszióban végzett munkájuk elismeréseként a NATO medált.

 

 

 

Fotó: Smidróczki Róbert