Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Dream Team szeretne az élmezőnyben végezni

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. január 11. 14:42

Január 16-án, szombaton Budapestről, a Városligetből indult útnak a Honvéd Dream Team a Budapest-Bamako Ralira. A Gepárdok autójában Bálint Zoltán mellett ezúttal Gazdag Ákos foglalja el a navigátori széket. Mint kérdésünkre elárulták, természetesen igyekeznek majd minél magasabb helyezést elérni a kőkemény versenyen.

„Felkészülésünk 2009 ősze óta folyamatosan zajlik. Energiánk nagy részét az autó építésébe öljük. Ez azt jelenti, a donorautót apró darabjaira szedtünk szét, és teljesen újjá építjük. Speciális átépítést igényelt a felkészülés, hiszen fontos, hogy az ottani terepviszonyokat bírja az autó"- mondta el Bálint Zoltán, aki az afrikai futamon mellette ülő navigátorával, Gazdag Ákossal hónapok óta navigációs és vezetéstechnikai tréningeken vesz részt.

„Az autó magasságát meg kellett emelni, hogy minél jobb legyen terepjáró-képessége a homokban. Ezen kívül új alkatrészeket helyeztünk a kocsiba – tulajdonképpen egy teljesen új autót készítettünk, ami ilyen nehéz terepen is megállja majd a helyét"- tette hozzá a pilóta.
Mint azt Bálint Zoltán érdeklődésünkre elmondta, a hosszú távú vezetésben az egyik legfontosabb követelmény a jó koncentrációs képesség. „Nemrég részt vettünk egy 1500 km-es vezetési tréningen is, ami hajnali 4 órától éjfélig tartott folyamatosan. A másik fontos tényező a hosszú vezetésben a gyakorlat – ez természetesen elsősorban a vezetéstechnikában fontos."

A pilóta  elmondta azt is, az afrikai megmérettetésen műholdas navigációt fognak használni. „Remélem, hogy nem tévedünk el"- mondta nevetve Bálint Zoli, aki elárulta azt is, hogy ezúttal Gazdag Ákos lesz a navigátor.
„Sokan számít, hogy az autóban milyen a hangulat, hiszen 17 napig össze leszünk zárva egy helyre. De azt hiszem, ezzel nem lesz gond."

Bálint Zoli végezetül elárulta, bízik abban, hogy a feladatmegoldásokban sikerrel járnak a homokos-sivatagos viszonyok ellenére is, és mint mondta, szeretnének az élmezőnyben végezni. „Minél előbb végzünk, annál jobb", tette hozzá.

1595895351
1595895351
1595895352
 

1595895352

Fotó: Galovtsik Gábor

Címkékgyakorlat