Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A HadERŐ – Hazámat szolgálom! egy éve járja az országot

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: archív |  2024. szeptember 2. 20:10

Szeptemberben ünnepli első születésnapját a „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” magazinműsor. Az ünnepi adásban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke beszél az utóbbi években végbement szemléletváltásról és a Magyar Honvédség megújulásáról. A műsor szeptember 3-án 11.33-kor látható az M1-en.

2024.09.02. HadERŐ_1_M1

Több száz helyszín és interjú, sok ezer történet, több mint 2000 óra a vágószobában. Ejtőernyős ugrás, repülés, sziklamászás, robbantás, riportok külföldi missziókról. A magazinműsor szerkesztői legfontosabb emlékeiket foglalják össze a születésnapi kiadásban, és köszöntik a főszereplőket: a katonákat, akik az év 365 napján szolgálják Magyarországot.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hangsúlyozza, hogy a kormány elkötelezett a béke mellett, amelynek fenntartásához nélkülözhetetlen a modern, ütőképes hadsereg. A Magyar Honvédségben végbement szemléletváltásnak köszönhetően a katonák elkezdtek önmagukról másképpen gondolkozni, és a társadalom is figyelmesebb és támogatóbb a magyar haderő fejlődésével kapcsolatban – mondja el a miniszter.

2024.09.02. Szalay-Bobrovniczky Kristóf_archív

Különleges katonai beosztás a kommunikációs tiszté. Vajon miért nélkülözhetetlenek a honvédelmi hivatás bemutatásához? A hadsereg és a sajtó kapcsolatában kulcsszereplők mindennapos munkájába nyerhetünk betekintést.

Dr. Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke az elmúlt évet összegző interjúban a távolabbi múltba is tekint: hogyan állt fel a megújult honvédség mind önbizalomban, mind technikai eszközökben és szakmai tudásban, mióta a politika figyelmet fordít a haderő fejlesztésére.

2024.09.02. Böröndi_Gábor_Sticz_László_archív