Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A híradó és vezetéstámogató ezredhez látogattak a felsővezetői tanfolyam hallgatói

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. április 1. 10:41

Szakmai látogatáson jártak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (NKE HHK) katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szakának hallgatói Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél, március 30-án.

20220330-mh43-felsovezetoi-tanfolyam (1)

A tanfolyam hallgatóit Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta és mutatta be az ezred felépítését, működési struktúráját és aktuális feladatait. Ezt követően Mesterházi József alezredes, a Közép-Európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) Támogató Elemének parancsnoka mutatta be az alegység feladatait. Elhangzott: a logisztikai ellátás, a tárolás és a tábori elhelyezés éppúgy feladatkörükbe tartozik, mint az infrastrukturális és egészségügyi biztosítás, vagy az infokommunikációs rendszerek kiépítése.

A látogatás során – Horváth Dávid főhadnagy előadásában – a NATO híradó- és informatikai szolgáltatások biztosítására létrejött DCM-E (Deployable Communications and Information System Module-ECHO) század tevékenységét is megismerhették a vendégek.

A felsővezetői tanfolyam hallgatói a nap folyamán az MH 93.Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj munkájába is betekintést nyertek.