Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A holland kormány hallgat a fogságba esett katonákról

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 9. 7:04

Nem erősítette meg a holland kormány azt a lapértesülést, amely szerint közvetítőket küldött Máltára három, Líbiában fogságba esett katonájának kiszabadítása érdekében.

A holland kormány igyekszik a lehető legnagyobb diszkrécióval kezelni az egyenruhások megmenekítéséért tett erőfeszítéseit. „Annyit mondhatunk, hogy diplomáciai szinten pillanatnyilag mindent, amit tudunk, megteszünk kiszabadulásuk érdekében" – nyilatkozott a francia hírügynökségnek a holland védelmi minisztérium egyik szóvivője.

Az ANP holland hírügynökség jelentése szerint kedden Máltára érkeztek azok a katonák és diplomaták, akik a fogságba esett egyenruhások kiszabadításának ügyében tárgyalnak.

Mark Rutte holland miniszterelnök múlt pénteken megerősítette, hogy országa „minden lehetséges diplomáciai eszközt" felhasznált azért, hogy elérje a február 27. óta raboskodó katonák szabadon engedését. A három egyenruhást, akik között egy nő is van, a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők akkor ejtették foglyul, amikor éppen megpróbáltak helikopterrel kimenekíteni Szirt városából két holland állampolgárt.

Címkékhelikopter