Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvédelmi Minisztériumba látogatott Novák Katalin

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. március 28. 16:25

Novák Katalint, megválasztott köztársasági elnököt fogadta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában március 28-án, hétfőn.

LALA1685

A leendő államfő – a Magyar Honvédség következő főparancsnokaként – egyeztetett Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel, és meghallgatta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy jelentését: a Magyar Honvédség parancsnoka beszámolt a Magyar Honvédség jelenlegi feladatairól és képességeiről, a jövőbeli teendőkről, valamint bemutatta az ország fegyveres védelmi tervét.

LALA1659

A látogatást követően Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy elmondta: a jelentésben egyebek mellett szót ejtettek az orosz-ukrán háborúról. „Beszéltünk az ukrán helyzetről is, hiszen nemcsak Magyarország, hanem az egész világ számára nagyon fontos az a konfliktus, ami tőlünk keletre zajlik. Ebben a Magyar Honvédség feladatairól és terveiről tájékoztattam a köztársasági elnök asszonyt” – hangsúlyozta az altábornagy. „Ezenkívül elmondtam még, hogy mely térségekben vannak bevetésen katonáink, hiszen nemcsak a keleti, hanem a déli határ mentén is folyamatosan támogatjuk a rendőrség munkáját, továbbá a szövetségi kötelezettségből adódóan a világ számos pontján igyekeznek helyt állni a magyar katonák” – ismertette a Magyar Honvédség parancsnoka.

Az Országgyűlés március 10-én választotta meg Áder János köztársasági elnök utódjának Novák Katalint. Magyarország első női köztársasági elnöke május 10-én lép hivatalba.