Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A HUNOR tereptani kiképzése Szentendrén

Szöveg: Jackovics Péter tűzoltó alezredes |  2012. június 7. 14:46

A  Honvéd Vezérkarral kötött együttműködési megállapodás alapján ezen a héten a „Tájékozódási, tereptani ismeretek” elnevezésű tréninggel folytatódik a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet kiválasztott állományának szentendrei és csobánkai képzése.

1595937016
A kurzus június 4-ei megnyitóján a résztvevőket az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, Horváth Gábor dandártábornok köszöntötte. Történelmi pillanatnak nevezte az újszerű képzést és az együttműködés ezen formáját a honvédség és a rendvédelem között.

Dr. Gubicza József tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatás-igazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője elmondta: a most induló képzéssel a Honvéd Vezérkarral kötött együttműködési megállapodás gyakorlati végrehajtása kezdődik meg.

A képzésen a HUNOR mentőszervezet állományából húszan vesznek részt; többségükben a vezetési törzsből és az alegységek vezetéséből érkeztek, de vannak közöttük kutatóegységek tagjai is. 

Az ötnapos képzés június 8-án ér véget; a 38 tanórás felkészítés célja, hogy a HUNOR állománya rendkívüli körülmények közötti munkavégzés során is tudja alkalmazni a tereptani és tájékozódási képességeit, valamint képes legyen használni a papíralapú és a digitalizált térképeket, illetve az ezekhez kapcsolódó technikai eszközöket.

A képzés négyórás vizsgával zárul.