Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

II. Túlélő Futóverseny a pápai bázisrepülőtéren

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2012. június 7. 13:38

Immár második alkalommal adott otthont túlélő futóversenynek az MH Pápa Bázisrepülőtér május 31-én. A verseny Benelux-államok származik, ott az egyik legnépszerűbb kihívás, az elsőt még 1982-ben rendezték meg.

Az idei verseny akadályai a tavalyinál nehezebbek voltak és a versenypálya hosszát is megtoldották a szervezők. A 35 akadály leküzdéséhez szükség volt a versenyzők jó fizikai kondíciójára, de mint minden sportban itt is nélkülözhetetlen volt a jó helyzetfelismerés, valamint a kiegyensúlyozott lelkiállapot is.

1595937014
Bíró András százados és segítői ügyesen használták fel a repülőtér területének természeti adottságait a pálya építése során, így a fás terülteken kifeszített kötélhágcsók remek lehetőséget biztosítottak a lajhármászásra, a régebben készültségi tóként ismert tavat pedig vizes feladatra használták fel. Az árkokat szintén vízzel töltötték meg, hogy a cölöpökkel és álcahálóval fedett akadály alatt ne lehessen olyan egyszerűen túljutni. A múltban a vadászgépek tárolására használatos fedezékek meredek dombjai is megihlették a szervezőket, amikre vizesen, csúszós cipővel négykézláb bírtak feljutni, de voltak még földbevájt betonalagutak, fáról csüngő raklapok, térdig érő sár, pocsolya, aszfalt, fű, köves terület s, régi épületek ablakain való be-és kiugrás is. A rendezők fantáziája nem ismert határt, mindent felhasználtak, ami a túlélő futást a kemény kihívás szintjére emelte.

Az ország katonai és rendőri szervezeteit közel százan álltak rajthoz, közülük 89-en teljesítették sikeresen a versenyt, 47-en pedig  hibapont nélkül jutottak túl az akadályokon. A hölgyek szintén megmérették magukat, a férfiakkal azonos feltételek mellett küzdötték végig a pályát.

A II. Túlélő Futóverseny az alábbi eredmények születtek:

1595937015

Egyéni abszolút kategória:

  • 1. Kovács Gábor önkéntes tartalékos hadnagy ( MH 54. Veszprém Radarezred/ VHSE)), ideje: 1.14.21 óra
  • 2. Avar András százados. (MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Ezred), ideje: 1.19.28 óra
  • 3. Pető Krisztián főtörzsőrmester (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis), ideje: 1.21.35 óra

Csapatverseny:

  • 1. MH Ludovika Zászlóalj
  • 2. MH Pápa Bázisrepülőtér
  • 3. MH 86. Szolnok Helikopter Bázis
1595937015