Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A járvány elleni védekezésben is közreműködnek a helikopterbázis katonái

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. február 15. 13:49

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái 2020. november 16-a óta látnak el egészségügyi szakképzettséget nem igénylő feladatokat Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Heves megye kórházaiban.

A hatvani Albert Schweitzer kórház bejáratánál, az ott felállított konténerben közreműködnek a beléptetésben, a testhőmérséklet-mérésben, illetve az adminisztrációs egyeztetésben. Segítséget nyújtanak a betegirányításban, valamint logisztikai területen is. A szolnoki katonák naponta több tonna anyagot mozgatnak meg a raktárakban, valamint betegkísérőként is igen felelősségteljes munkát látnak el a belgyógyászat, a traumatológia, a neurológia, a sürgősségi, valamint a gyermekosztályokon.

SZHB_1

Február 5-én összesen négy oltási ponton kezdődött meg a veszélyeztetett, 80 év feletti korosztály oltása. A rehabilitációs járóbeteg rendelőkben kialakított helyszíneken ezen a napon 137 idős embert oltottak be.

Karcagon, a Kátai Gábor Kórházban február 4-én kezdődött meg a COVID-19 elleni védőoltások beadása. Az alakulat katonái végig kísérték az oltásra érkezőket a kórház bejáratától az oltópontig. Segítették, bátorították a bizonytalankodó, ám többnyire jó kedélyű oltásra érkezőket, akik közül a legidősebb százegy éves.

SZHB_2

A kórházak dolgozóival az oltási napokon is kiváló volt az együttműködés, így gördülékenyen, zökkenőmentesen zajlott le a több száz oltásra érkező ellátása.

Az elmúlt hónapokban a helikopterbázis katonái bizonyították, hogy a számukra új területen is helyt tudnak állni. Tenni akarásuk, humánus hozzáállásuk példaértékű. Ezt a segítségnyújtást, szoros együttműködést köszönik meg nap, mint nap a kórház vezetői, munkatársai és a betegek egyaránt.

Címkékkoronavírus