Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Jiu-Jitsu nagymestere lett

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2012. március 28. 16:38

Kovács Károly őrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Testnevelési és Sportközpontjának testnevelő tanára, Jiu-Jitsu mester a németországi Baden-Württemberg tartományban március 24-én megtartott regionális dan-vizsgákon és nemzetközi mesterkurzuson a World Jiu-Jitsu Federation döntése alapján megkapta a hatodik dant, vagyis a nagymesteri fokozatot.

Mivel a mester a Német Dan Kollégiumnak is tagja, az elismerést a német szövetség képviselője adta át a dan-vizsgák eredményeinek kihirdetésekor.

Az elismerés ezen a szinten már nemcsak a technikai tudásnak szól: a fokozat odaítélésekor értékelik az illető hazájában a Jiu-Jitsu magas színvonalon történő oktatását, a sport több évtizedes művelése, terjesztése érdekében kifejtett tevékenységet is.

A szigorú feltételek és követelmények miatt Magyarországon, de az egész világon is kevés a nagymesteri fokozattal elismert sportemberek száma. A rang odaítélése esetleges és titkos, arról az érintett nem tud: tesztelése, vizsgáztatása és megítélése a háttérben, nem nyilvánosan zajlik.

(A fotón Kovács Károly Jiu-Jitsu nagymester bal oldalon látható, kezében az oklevéllel.)