Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A köztársasági elnököt tájékoztatta a Magyar Honvédség parancsnoka

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Kertész László |  2021. október 20. 17:35

A Magyar Honvédség jelenlegi helyzetéről, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eredményeiről tett jelentést október 20-án, szerdán dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Áder János köztársasági elnöknek.

A Magyar Honvédség Parancsnokának látogatása a Köztársasági enöknél KLAC3747

A megbeszélésen szó esett a Magyar Honvédség afganisztáni kimenekítési műveleteinek részleteiről, valamint a Breakthrough 2021 elnevezésű nemzetközi gyakorlatról, ahol már be tudták mutatni a Magyar Honvédség új és meglévő képességeit is.

Dr. Ruszin-Szendi altábornagy jelentést tett azokról a további tervekről, amelyek révén a Magyar Honvédség a térség meghatározó haderejévé válik. „Az elnök úr, mint a Magyar Honvédség főparancsnoka jóvá hagyta elgondolásainkat, így a Magyar Honvédség a jövőben is folytatja a fejlesztést, hogy hiteles tagja legyen a NATO-nak és felkészülten szolgálja a magyar emberek biztonságát" - mondta a Magyar Honvédség parancsnoka.

A találkozón Áder János államfő és dr. Ruszin- Szendi Romulusz altábornagy között szó esett a zászlóalj-struktúra átalakításáról, valamint a Magyar Honvédség alakulatainak esetleges, az Országgyűlés által engedélyezett létszámkereteken belül történő bővítéséről is.