Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Székesfehérváron szemlézett a NATO elöljáró

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Bánfi Dóra főtörzsőrmester |  2021. október 20. 18:49

Németh Sándor őrnagynál, a Székesfehérváron állomásozó, a NATO alárendeltségében működő Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század (DCM-E) parancsnokánál tett látogatást Karel Mazanek alezredes, a 3. NATO Híradó Zászlóalj parancsnoka.

Székesfehérváron szemlézett a NATO elöljáró

A cseh nemzetiségű elöljáró – egyebek mellett a koronavírus okozta járványhelyzet miatt - először tett látogatást a NATO parancsnoki struktúrájába tartozó, magyarországi Nemzeti Telepíthető Híradó- és Informatikai Századnál, mióta kinevezték a zászlóalj élére.

„Normál helyzetben az elöljáró évente két alkalommal tekinti meg a 3. NATO Híradó Zászlóaljhoz tartozó DCM századokat” – tudtuk meg Németh őrnagytól.

A látogatás során Czigler Zalán alezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred törzsfőnöke is fogadta Karel Mazanek alezredest, tekintve, hogy a magyar DCM adminisztratív támogatási szempontból a fehérvári ezredhez tartozik.

A 3. NATO Híradó Zászlóalj parancsnoka szlovák nemzetiségű vezénylőzászlósával, Miroslav Ferenc törzszászlóssal érkezett a királyok városába. A delegáció tagjaira jó benyomást tettek a fehérvári laktanyában tapasztaltak.