Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetői látogatás a nyugati határszakaszon

Szöveg: Sályi Gergő főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvétele |  2020. március 27. 18:08

Dr. Böröndi Gábor altábornagy megtekintette az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Vas megyei határbiztosítási feladatokat ellátó katonáinak tevékenységét. A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese látogatása során a honvédek járőrözését és elhelyezési körülményeit is szemrevételezte március 27-én, pénteken.

1596077576

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alaprendeltetéséből adódó feladatai ellátása mellett aktívan kiveszi a részét az egészségügyi veszélyhelyzet kezeléséből is. A Rába parti város alakulatának honvédei több nagy városban – a lakosság biztonságérzetének növelése céljából – jelenlétfokozó járőrtevékenységet folytatnak, továbbá számos létfontosságú magyar vállalat honvédelmi irányító törzsében igyekeznek segíteni a zavartalan működés fenntartását, mindezeken túl Győr-Moson-Sopron, valamint Vas megye területén erősítik a határvédelmet is.

A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese elsőként Kőszegen hallgatta meg a szolgálatban levő váltásparancsnok jelentését az elrendelt feladatokról, létszám adatokról, helyszínekről és a gyakorlati tapasztalatokról. A látogatás következő állomásaként a bucsui és a rábafüzesi határátkelőknél vette szemügyre a járőrök határvédelmi tevékenységét. Dr. Böröndi altábornagy a feladatvégrehajtáson túl a katonák elhelyezési körleteit és életkörülményeit is ellenőrizte.

A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese megköszönte a győri honvédeknek az eddig végzett áldozatos munkájukat, egyúttal megfogalmazta elvárásait a fegyelmezett, szabálykövető szolgálatellátásról, és felhívta rá a figyelmet, hogy „e hosszan elhúzódó nehéz helyzetben rendkívül fontos, hogy a társadalom számíthasson a katonákra".