Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke fogadta az izraeli véderőattasét

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. november 23. 14:36

Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) törzsfőnöke hivatalában fogadta Idan Katz ezredest, az újonnan hivatalba lépő izraeli véderőattasét november 22-én, hétfőn. A megbeszélés során a felek áttekintették az oktatás és képzés területein folytatott együttműködést, valamint a haderő modernizációjára vonatkozó fejlesztési lehetőségeket.

LALA6323

A Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke hangsúlyozta: az elmúlt évek során folyamatosan erősödő haditechnikai együttműködés kiválóan példázza a két ország közötti magasszintű katonai kapcsolatokat. Továbbá újabb szintre emelkedett a kétoldalú oktatási és képzési együttműködés, aminek eredményeként - idén novembertől - évente két fő magyar tiszt vesz részt az Izraeli Védelmi Erők zászlóaljparancsnoki tanfolyamán.

Izrael Budapestre akkreditált véderő attaséja válaszában utalt arra, hogy a két ország együttműködésének folyamatossága erősíti a katonai kapcsolatokat, amely hozzájárul védelmi képességeink fejlődéséhez.

A tárgyalás zárásaként a felek megerősítették, hogy a jövőben is kiemelten kezelik a két ország közötti együttműködési és fejlesztési lehetőségeket, valamint folyamatosan konzultálnak a katonai kapcsolatok lehetséges bővítési területeiről.