Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A NATO-gépek ismét bombázták Tripolit

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. július 24. 10:16

A NATO harci repülőgépei július 23-án, szombaton hajnalban ismét bombázták a líbiai fővárost, Tripolit – jelentették külföldi tudósítók a helyszínről. Legalább öt nagy erejű robbanás rázta meg a városközpontot, a beszámolók szerint azt a környéket, ahol Moammer el-Kadhafi líbiai vezető rezidenciája van. A rezidencia már több tucatnyiszor volt NATO-légicsapás célpontja a líbiai légi hadműveletek márciusi kezdete óta.

A líbiai állami televízió azt jelentette katonai forrásokra hivatkozva nem sokkal a detonációk után, hogy a NATO „jelenleg polgári célpontokat bombáz Tripoliban".

A NATO rendszerint azzal indokolja a Tripoli központjában lévő Báb-el-Azizíja komplexum bombázását, hogy az ottani kormányzati épületekben zajlik a líbiai nép elleni hadműveletek tervezése. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa márciusban elfogadott határozatában két célból tette lehetővé erő alkalmazását az észak-afrikai arab országban: a repüléstilalmi övezet betartatása és a líbiai polgári lakosság megoltalmazása érdekében.

CímkékENSZNATO