Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bronzérem és ötödik hely az EB-n

Szöveg: honvedelem.hu / molcsapat.hu |  2011. július 24. 12:20

Szilágyi Áron – aki tavaly október óta a Zrínyi Média munkatársa – július 22-én, pénteken egyéniben bronzérmet szerzett, a csapattal pedig az ötödik helyen végzett a Sheffieldben zajló vívó Európa-bajnokságon. A fiatal kardozó ezzel a teljesítményével – idén nem először – a magyar együttes legjobbja volt.

„Egyéniben nagyon jól ment, hiszen a selejtezőt 6-a-val sikerült hoznom, ennek ellenére a 32 között egy roppant erős ukrán, Jagodka következett. Végig szoros meccset vívtunk, de a végén előhúztam egy-két akciót amivel megleptem, és így megtudtam verni" – mondta első egyenes kieséses meccséről a fiatal sportoló.

A folytatás se volt könnyebb, hiszen az olimpiai bronzérmes francia Nicolas Lopez következett, akit magabiztosan 15-11-re vert, majd a az athéni olimpiai bajnok olasz Aldo Montano következett.

„Nagyon meg akarta nyerni ezt a meccset, de az elején elhúztam 8-3, és végig kézben tartottam az asszót. A vége felé elég olaszosan viselkedett, időt húzott, folyton reklamált. Ezzel kicsit megzavart és feljött, de az utolsó tusra ellene is váratlant húztam, amivel megleptem. Mivel teljesen tiszte, egylámpás találat volt, így a döntő tus után már nem is reklamált" – mondta Áron a negyeddöntőről.

Az elődöntőben is jól ment a 21 éves klasszisnak, hiszen már 10-5-re is vezetett a francia Apithy ellen, de ellenfele ekkor stílust váltott és agresszív vívása nem tetszett neki, így 14-14-nél sikerült egyenlítenie. A döntő találatnál Áron egy visszavágással próbálkozott, de egy pillanatnyit elkésett vele.