Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A németek fegyvereivel is kiválóan teljesítettek

Szöveg: Takács Gábor alezredes |  2010. március 31. 6:42

A német haderőnél rendszeresített lövészfegyverekkel – gépkarabélyokkal és géppuskákkal – hajtott végre kvalifikációs lövészetet a KFOR tiszthelyettesi állománya az orahovaci lőtéren. A lövészeten a magyar katonák felkészültségüket bizonyítva komoly eredményeket értek el.

A Déli Nemzetközi Harccsoport (Multinational Battle Group-South, MNBG-S) fegyverbemutató lövészetet és ügyességi lőgyakorlatot szervezett a múlt héten az orahovaci lőtéren a tiszthelyettesi állomány részére. A lövészeten a KFOR-ban szolgáló magyar tiszthelyettesek is részt vettek öt fővel. Három katona az Összhaderőnemi Logisztikai Támogató Csoport (Joint Logistic Support Group, JLSG) RSOM (Reception, Staging, Onward Movement) Pristinában települt állományából, kettő pedig az MH KFOR Kontingens állományából.

A lőgyakorlatot H&K G-36 gépkarabéllyal és MG-3 géppuskával hajtották végre a jelentkezők. A lövészetet jelenlétével megtisztelte a KFOR erők parancsnoka, Markus Bentler altábornagy és törzsfőnöke, David Harris dandártábornok is.

A résztvevő magyar állomány kiváló eredménnyel zárta a lövészetet. Pasztercsák László zászlós (MH KFOR Kontingens) arany –, Auksz Attila zászlós (JLSG-RSOM), Schehl Márton főtörzsőrmester (JLSG-RSOM), Lázár Richárd őrmester (JLSG-RSOM), ezüst –, Szomolai Gábor főtörzsőrmester (MH KFOR Kontingens) bronz fokozatú minősítést ért el.

A résztvevők a német szervezők által készített magyar gulyást fogyaszthatták el ebédre, ami a hozzáértők egybehangzó véleménye alapján különösen jól sikerült.