Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A nőket és az árvaház lakóit támogatta a PRT

Szöveg: kormany.hu |  2011. március 16. 19:46

Egyebek mellett sátort, írószert, női és gyermekruhát, cipőt adományozott a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport CIMIC részlege a rászorulóknak Afganisztánban.

1595915721
A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) CIMIC (civil-katonai együttműködés) csoportja részéről – a nemzetközi nőnap alkalmából – nagyobb figyelem irányult az afganisztáni Baghlan tartomány női lakosaira, mint talán máskor. Az állományváltás után a PRT újabb öt, a tartományban működő nőszervezettel vette fel a kapcsolatot.

Számos nőszervezetet, illetve egy árvaház lakóit támogatta a PRT CIMIC.

Saját anyagain túl az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Humánszolgáltató Irodája által összegyűjtött, a misszió református tábori lelkésze – az Aid4Life (Magyar Református Szeretetszolgálat) önkéntes munkatársa – által kezdeményezett humanitárius segélyek, az Aid4Life, a Dorcas Aid Hungary (Debrecen), a miskolci és debreceni református gyülekezetekből összegyűjtött adományok jutottak el hozzájuk.

1595915721
Egyebek mellett sátrakat, füzeteket, írószereket, női és gyermek téli ruhákat, cipőket, játékokat, valamint varrótanfolyamokhoz szükséges szövetet és kész kendőket osztottak ki.

A Women’s Affairs Department élelmiszercsomagokat és hét készlet sátrat kapott, amelyeket a szervezet igazgatója osztott szét. Az Aid4Life és a Dorcas Aid Hungary jóvoltából Pol-e Khomri-ban női ruhákat, kötött pulóvereket és plédeket adtak át.

A PRT parancsnoka és a nőügyekért felelős tiszt meghívást kapott a város nőnapi rendezvényére, ahol részt vett az Északi Regionális Parancsnokság (RC-N) parancsnokhelyettese és a Female Engagement Team (azoknak a katonanőknek a csoportja, akik az adott ország asszonyait segítik) képviselője is. A tervek között szerepel varró-, szövő-, és hímzőgépek beszerzése is az önfenntartó szervezetek számára.

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport CIMIC csoportja megköszöni mindenki segítségét, aki adományával hozzájárult a rászorultak támogatásához!

(Kép és szöveg: PRT-szóvivő)