Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Pentagon engedélyezte a közösségi oldalak használatát

Szöveg: Háború Művészete |  2010. március 1. 9:48

2010. február 27-én a Pentagon hivatalosan engedélyezte az amerikai hadsereg állománya számára, hogy használja mindazokat az online, közösségi oldalakat, amelyek eddig „tiltott gyümölcsnek” számítottak számukra. A Pentagon pénteken saját internetes oldalán kívül a Facebook és a Twitter oldalain keresztül jelentette be az új szabályozást, mondta el Bryan Whitman szóvivő.

Az engedélyezés olyannyira liberálisnak nevezhető, hogy a hozzáférés többek között a Facebook, a Twitter, a YouTube és más közösségi oldalakhoz történhet akár nyílt (nonclassified), kormányzati számítógépekről is mindaddig, amíg a tevékenység nem veszélyezteti a biztonságot, nem jár tiltott tevékenységgel, illetve nem használnak tiltott internetes oldalakat. A közösségi oldalakon a felhasználók használhatják az online chat programokat is.

Az új szabályozásig a hadsereg különböző egységei, ügynökségei és osztályai különböző módon viszonyultak a közösségi oldalak használatához. A Pentagon szerint a tengerészgyalogság számára tilos volt ezen oldalak használata.

„Ez a direktíva felismeri annak fontosságát, hogy megfelelő biztonsági intézkedések mellett maximálisan kihasználjuk mindazokat a képességeket, amelyeket a XXI. század Internete biztosít számunkra", – mondta William J. Lynn III. védelmi miniszterhelyettes, aki aláírásával hitelesítette az új rendelkezést.

Az új rendelkezés továbbra is tiltja a szerencsejáték, pornográf és gyűlöletkeltő oldalakhoz való hozzáférést a kormányzati számítógépekről.

Az új szabályozás lehetőséget biztosít a parancsnokok számára, hogy ideiglenesen korlátozzák az online hozzáférést, amennyiben a műveletek biztonsága ezt megköveteli, illetve a sávszélesség növelése érdekében.

1595897733