Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A RAF első F-35-ös pilótája

Szöveg: JETfly |  2010. február 12. 9:26

Sikeresen végrehajtotta első repülését a Lockheed Martin F-35 Lightning II típuson a RAF tisztje, Steve Long őrnagy, aki 2008 májusa óta az Amerikai Haditengerészet patuxent river-i bázisán teljesít szolgálatot, a VX-23-as tesztszázadnál. Steve Long 1995 óta szolgál a Királyi Légierőnél, ez idő alatt több mint 100 harci bevetést repült Koszovó, Bosznia, Sierra Leone és Irak felett.

„A JSF-fel repülni pontosan olyan volt, ahogyan azt az elmúlt 18 hónapban a szimulátorban megszokhattam, ami egy pilótának rengeteg önbizalmat és biztonságérzetet ad" – mondta Steve Long őrnagy.

„Ez a repülőgép a légierő és a haditengerészet számára is egyaránt hatalmas ugrás lesz hadrafoghatóság terén. A pilóták eddig példa nélküli helyzetképpel rendelkeznek a körülöttük történő eseményekről, földön, vízen és levegőben egyaránt. A repülőgép képes végig kapcsolatban lenni a földi koalíciós erőkkel, és ezeket az információkat továbbítani a többi repülőgép számára is" – mondta a pilóta.

„Ez egy rendkívüli pillanat számunkra. Steve egy nagyon szerencsés ember. Õ az első a RAF pilótái közül, akit kiválasztottak és kiképeztek arra a repülőgéptípusra, ami az elkövetkezendő 30 évben a légierő gerincét alkotja majd" – mondta Quentin Davies védelmi miniszter.

1595896840