Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tatai katona nem tűnt el, csak „átcsoportosult”

Szöveg: Demény Andrea |  2009. szeptember 7. 13:16

2009. szeptember 7-étől Tata ismét a missziós felkészülések otthona lett, ugyanis e napon hivatalosan is elindult az a három missziós felkészítés, mely a következő negyedév feladatainak gerincét képezi. Rég sorakozott már ennyi katona a tatai alakulótéren, mint az állománygyűlésen.

Bár a reggeli órákban tartott állománygyűlésen a tatai alegységek meglehetősen foghíjas képet mutattak, hiszen összességében ötszáz katonánk a Bevetési Irány 2009 gyakorlatra, külföldi missziókba és az e nappal hivatalosan induló MH EUFOR-6, MH PRT-8, és az OMLT-3 kontingens állományába delegált, mégis régen sorakozott már ennyi katona az alakulótéren.

A hézagos felállás azonban csalóka, hiszen a hiányzó katonák több mint fele a missziós állomány soraiban mutatkozott, melybe más csapatok katonái is integrálódtak.
Az állománygyűlést Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg, köszöntötte a kontingensekhez csatlakozó katonákat, és az Ohio Nemzeti Gárda tagjait. Felhívta az állomány figyelmét a nemzetközi szerepvállalások fontosságára, ezek teljesítésére, melyek fontos részét képezik a Magyar Honvédség feladatainak, jelen pillanatban pedig a tatai helyőrségnek.

1595891106
 

A missziós felkészülések lebonyolítását, a tervezett kiképzési feladatokat és a napi élet biztosítását egyaránt végre kell hajtani, de ezek mellett számolni kell azzal is, hogy lesznek még szolgálatok, események, melyekre szintén reagálni kell.
A dandártábornok felhívta az állomány figyelmét, hogy olyan hozzáállást, teljesítményt vár el katonáitól és a felkészülő állománytól, melyre a Magyar Honvédség és a tatai alakulat egyaránt büszke lehet.