Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A területvédelmi ezrednél járt a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: Szidor Viktória tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. szeptember 24. 13:15

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) két zászlóaljánál tett látogatást Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa szeptember 22-én.

Kaszab_vzls_MH2TVE (1)

A főtörzszászlós egy jótékonysági futáson való részvétel céljából érkezett Miskolcra, amelyet Takács Anna, az MH 2. TVE 10. Területvédelmi Zászlóalj katonájának kislánya megsegítésére rendeztek.

Kaszab_vzls_MH2TVE (4)

A Magyar Honvédség első számú altisztje a jótékonysági sportesemény után ellátogatott a miskolci székhelyű területvédelmi zászlóaljhoz, valamint részt vett az önkéntes katonai szolgálatot vállaló katonák elméleti felkészítésén, ahol bátorító szavakkal motiválta őket. A Magyar Honvédség új szolgálati formája, az Önkéntes Katonai Szolgálat szeptember elsején indult el a területvédelmi ezred kilenc zászlóaljánál. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében közel harmincan kezdték meg hat hónapos kiképzésüket.

Kaszab_vzls_MH2TVE (2)jav

A nap további részében a főtörzszászlós Czill István alezredessel, a területvédelmi ezred megbízott parancsnokhelyettesével és Tóth László alezredessel, az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj parancsnokával folytatott megbeszélést Nyíregyházán, ezt követően pedig megtekintette a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos és önkéntes katonai szolgálatot vállaló állomány kiképzését. A látogatás zárásaként Miklós Bence törzszászlós, a területvédelmi ezred vezénylőzászlósa jelentett az ezred helyzetéről és jövőbeni feladatairól.

Kaszab_vzls_MH2TVE (3)
Kapcsolódó cikkek
DSC_1344

Jótékonysági futás Annáért

2021. szeptember 24. 11:22