Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A toborzásról egyeztettek

Szöveg: Maksa Tibor hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 16. 7:18

Az elmúlt év toborzási eredményeiről és az idei év közös feladatairól egyeztetett az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) veszprémi toborzó központja, valamint a régió katonai alakulatai.

értekezlet_01

A 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ szakemberei, valamint Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye személyügyi képviselői és vezénylőzászlósai szoros együttműködésben dolgoznak, hogy az alakulatokhoz megfelelő számú, képzettségű és kompetenciájú katonai erő kerüljön.

Az MH KIKNYP szervezeti felépítése megváltozott: minden toborzó központban, így a veszprémiben is a koordinációs tiszt kezében összpontosulnak a toborzási feladatok. Ez azt jelenti, hogy a Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyei toborzóirodák – mint alárendelt szervezeti egységek – a koordinációs tiszten keresztül tartják a kapcsolatot a feltöltésre váró alakulatok személyügyeseivel. Visszajelzéseik alapján ez a rendszer gördülékenyen működik.

értekezlet_02

Az alakulatok képviselői biztosították a toborzókat támogatásukról: vállalták például, hogy frissítik tájékoztatóikat és új népszerűsítő anyagokat készítenek. Szakmai napokat is szerveznek majd, hogy az újonnan beosztásba került toborzóknak bemutassák mindennapi életüket és feladataikat.

Kreatív ötletekből sem volt hiány a találkozón, egyeztettek például egy közös rovat indításáról is a térség egyik legnépszerűbb rádiójában.

értekezlet_03