Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vélemények összehangolása Tatán

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2009. szeptember 17. 8:43

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárnál került sor 2009. szeptember 16-án az MH OMLT kontingensek felkészülésével kapcsolatos egyeztetésre.

Az egyeztetésen az USAEUR és az Ohio Nemzeti Gárda törzstiszti csoportja, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság képviselői, Kender Tamás alezredes, a dandár parancsnokhelyettese, és a Tatán felkészülő OMLT-3 kontingens parancsnokai Megtért István alezredes, és Samuel J. Dean alezredes vettek részt.

A tárgyalások célja az eddig végrehajtott két misszió tapasztalata alapján a kontingens logisztikai támogatásának, a felkészülés intervallumának, és jogi alapjainak egyszerűsítése, a felek közötti eltérő vélemények összehangolása.
A megbeszélés után Brad Wakefield ezredes az USAEUR képviselője és kísérete megtekintette az OMLT harmadik váltásának felkészülését a szomódi gyakorlótéren, míg csapatának másik fele az Összhaderőnemi Parancsnokság képviselőivel folytatta az egyeztetést.

1595891427
 

Az ezredes több kérdést tett fel a gyakorlótéren folyó jelenlegi kiképzési feladatról, és néhány szót váltott mindkét nemzet katonáival. A hagyományos magyar ebéd előtt még megtekintették az alakulat egyik büszkeségét, az egészségügyi központot, majd megköszönve az együttműködést elégedetten távoztak a tatai laktanyából.