Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A zászló a becsület és a hősiesség jelképe

Szöveg: Bodonyi Péter nyá.alezredes,HJKKE elnök |  2009. december 21. 12:08

Jászberény város Önkormányzata zászlót adományozott a Fegyveres Szervek Nyugállományú Tagjainak Klubjának. Az ilyen jellegű esemény jelentős minden katonai szervezet életében. Az ünnepségen Dr. Gedei József  polgármester adta át a zászlót Cserta Imre nyugállományú főtörzszászlósnak, a Klub elnökének.

A rendezvényen megjelent Nagy András alpolgármester, a város címzetes főjegyzője Dr. Forgács István, Hlavacska András a Mezőgazdasági és gazdasági Bizottság Elnöke, a BEOSZ képviselői, a szolnoki Toborzó Iroda vezetője, munkatársai.
Erdős László nyá. ezds. köszöntőjében a klub immár 39 éves tevékenységét taglalta. Arról is beszélt, hogy a zászló számukra a becsület, a hősiesség jelképe.

Az ünnepségen Besenyi Vendel helytörténeti kutató, a klub tagja tartott előadást a város mintegy 800 éves katonatörténetéről. Dr. Gedei József méltatta a Klub tevékenységét, amiért az emlékzászlót jó szívvel adományozta számukra az Önkormányzat.
A zászlóanya özv. Matécsa Lászlóné szalagot kötött a zászlóra. Szalagot kötött többek közt Fekete József elnökségi tag a Honvéd Jász Kaszinó Kulturális Egyesület nevében. Dr. Medvegy János apátplébános felszentelte az emlékzászlót.

Fotó: jaszberenyonline.hu

Címkékkultúra