Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adj vért, adj esélyt : önzetlen segítség Békéscsabán

Szöveg: Markos- Feifrik Ferenc ÖMT főtörzsőrmester | Fotó: Dinya Magdolna ÖTT őrmester |  2020. október 11. 11:53

,,Adj vért, adj esélyt!” mottóval szervezett véradást a Magyar Vöröskereszt október 7-én, szerdán Békéscsabán, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóaljának épületében.

Békéscsaba_véradás (5)

A területvédelmi zászlóalj katonái, valamint a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat békéscsabai területi szervezete nemes célt tűztek ki maguk elé, hiszen a koronavírus-járvány ideje alatt még fontosabb a vérkészítmények folyamatos utánpótlása.

A higiéniai és biztonsági szabályok betartása mellett, egy sikeres és remélhetőleg hagyományteremtő rendezvényen nyújtottak segítséget a résztvevők. Rajos István főhadnagy koordinálásában a megfelelő számú véradóágyat, valamint technikai felszerelést a békéscsabai Véradó Szolgálat munkatársai reggel szállították ki a helyszínre, majd elkezdődött a véradás.

Békéscsaba_véradás (4)

„A zászlóalj alapfeladatából következik, hogy a tartalékos katonák rendelkezésre álljanak, amikor a közösségnek szüksége van rájuk. Az alegység önkéntes területvédelmi tartalékos, valamint speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonái közül összesen negyvenen jelentkeztek a véradásra, hogy segíthessenek” – mondta Lipták József alezredes, a zászlóalj parancsnoka.

A területvédelmi zászlóalj katonái mellett a békéscsabai 1. Gerinc Radar Mérő Pont, valamint a 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda katonái is adtak vért.

GALÉRIA